21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiyede ve Tüm Dünyada farklı etkinliklerle kutlanan Türk Halk Mutfağı Haftası Müzemizde de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.
Araştırma Merkezimize bağlı Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ile NEVÜ Türk Halkbilimi Kulübü iş birliğinde müzemiz ev sahipliğinde Türk Halk Mutfağı Haftasında yufkalı bulgur pilavı ile yöresel tatlılardan aside yapıldı.
Türk Halkbilimi lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Türk Halkbilimi Kulübü’ne üye öğrencilerin hazırladığı yöresel lezzetler Avanos Kaymakamı Osman Bilici, öğretim üyeleri ve yöre halkına ikram edildi.
Kaymakam Osman Bilici, Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nin Avanos’ta gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerin ilçe halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandığını, ilçenin sosyokültürel hayatına büyük bir dinamizm kazandırdığını ifade ederek etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
- Türk Halk Bilimi Bölümü Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.
- Müzede Türk Halk Mutfağı Haftasında Yöresel Lezzetler Yapıldı
- NEVÜ Türk Halkbilimi Bölümü’nden Hüsn-i Hat ve Ebru Geleneği Atölyeleri
- Konak Sohbetlerinde “Türkiye’de Gıda Güvenliği: Taklit ve Tağşiş” konuşuldu.
- "Konak Sohbetleri'nde" “Geçmişten Günümüze Çin” Söyleşisi Yapıldı.
- NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde Geleneksel Sohbet Toplantısı İcra Edildi
- Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi İle Komrat Devlet Üniversitesi Müzesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.
- NEVÜ’de “Medya, Kültür ve Sanat” Üzerine Söyleşi Programı Düzenlendi
- NEVÜ’den 8 Mart’a Özel “Geleneksel Sanatlarda Kadın Eli” Etkinliği
- NEVÜ’de "Kültür ve Yapay Zekâ" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi